Trikolora k tématu Průmysl a obchod

Omezíme moc státu nad podnikáním, spustíme antibyrokratickou revoluci. Vyhlásíme daňové prázdniny pro začínající podnikatele, uhájíme nedotknutelnost majetku.

Omezíme moc státu nad podnikáním. Odstraníme zbytečné regulace, které škrtí a brzdí české podnikání. Zajistíme rovné postavení podnikatelů a živnostníků vůči státu a státní správě. Změníme systém státních kontrol tak, aby podnikatelům radil a nešikanoval je.

Podpoříme podnikatele, kteří podnikají v Česku, nikoliv na úkor Česka. Ochráníme osobní data podnikatelů a živnostníků. Postaráme se o to, aby podnikatelé neodváděli zdarma práci za stát.

Zrušíme zákony, znevýhodňující podnikání a podnikatele. Zastavíme omezování vlastnických práv a práva řídit vlastní společnosti. Narovnáme podnikatelské prostředí ve prospěch malých a středních firem a živnostníků. Zjednodušíme život začínajícím podnikatelům tím, že v prvním roce podnikání nebudou platit daň z příjmu fyzické osoby. Snížíme bariéry pro zahájení podnikání a podpoříme tak rozvoj drobného živnostenského podnikání (např. přivýdělek studentů nebo žen na rodičovské dovolené).

Zrušíme investiční pobídky, neboť vytvoříme daňově přívětivé prostředí, v němž nebudou nutné. Soustředíme se na přirozený rozvoj domácího malého a středního podnikání bez zbytečných úředních překážek. Napravíme tak neblahé důsledky politiky levné práce.