Obchod s drogami přímo za mřížemi na Borech. Policie obvinila 11 lidí

Kriminalisté obvinili po policejní akci ve věznici v Plzni Borech 11 lidí kvůli obchodování s drogami. Mezi obviněnými nejsou zaměstnanci ani pracovníci věznice, obvinění si ale vyslechlo šest vězňů.

Policisté s pracovníky vězeňské služby provedli razii ve věznici počátkem týdne a podle mluvčí šlo o odpověď na opakované pokusy o distribuci drog, které odhalili pracovníci věznice.

„Během akce bylo nalezeno a zajištěno celkem sedm mobilních telefonů a čtyři samostatné SIM karty, dále velké množství injekčních stříkaček a především pak krystalická látka, u které vzniklo důvodné podezření, že se jedná o pervitin,“ uvedla mluvčí policie Hana Štefflová.

Sedm mužů a čtyři ženy si podle ní následně vyslechli obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Někteří z nich se vedle toho zpovídají z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policisté u nich totiž našli telefony nebo jim prokázali, že těmto lidem umožnili telefony používat. Policie navíc nevyloučila, že po vyhodnocení důkazů se může počet trestně stíhaných ještě zvýšit.