Pohřešovanou ženu i její tříleté dítě našla horská služba mrtvé v lese u Růžové hory

Pohřešovanou čtyřicetiletou ženu z Prahy-západ a jejího tříletého syna našla horská služba mrtvé v lese u Růžové hory v Krkonoších. Příčinu jejich smrti policie vyšetřuje. Do pátrání se zapojilo 150 lidí z řad policie, horské služby a Správy Krkonošského národního parku a také horští záchranáři z Polska. Hledali je tři dny.

Už v sobotu a v neděli po ženě a dítěti pátralo vždy na osmdesát policistů, členů horské služby a hasičů, ovšem bez výsledku. V neděli policie díky lepšímu počasí mohla do pátrání asi na pět hodin nasadit i vrtulník. 

V pondělí ráno policie  oznámila, že poslední zjištěné místo pohybu pohřešovaných bylo ve středu 28. prosince odpoledne v okolí přestupní stanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře. Po třinácté hodině policie na Twitteru oznámila, že členové horské služby našli ženu a dítě mrtvé v lese v oblasti Růžové hory. Příčinu jejich smrti vyšetřují.

Českých a polských horských záchranářů se do pátrání zapojilo asi sto dvacet. „Přijelo nám pomoci šestnáct kolegů z Jizerských hor a dvacet záchranářů polské horské služby, jeden psovod a dva operátoři dronu,“ řekl mluvčí Horské služby Marek Fryš. Záchranáři používali například čtyřkolky, pomáhali i psi.

Policie po ženě a dítěti pátrala od pátku 30. prosince, kdy jejich pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy.