Po nehodě dvou kamionů byla neprůjezdná D1 u Opatova. Jednoho z řidičů museli hasiči vyprošťovat

Kvůli nehodě dvou kamionů byla ve středu odpoledne před sjezdem na pražský Opatov zhruba hodinu neprůjezdná dálnice D1 ve směru do hlavního města. Hasiči vyprostili z jednoho vozu zaklíněného řidiče a zajistili chemickou látku, kterou jeden z kamionů převážel a jež při nehodě vytekla, řekli mluvčí policie a hasičů Violeta Siřišťová a Martin Kavka. Dálnici se podařilo plně zprovoznit po 22:30.

Na dálničním kilometru 2,5 ve směru na Prahu byla po nehodě dálnice nejprve zcela uzavřena, později se podařilo zprůjezdnit levý jízdní pruh. Ještě v sedm večer bylo zdržení podle informací Ředitelství silnic a dálnic asi třičtvrtěhodinové, později, jak provoz slábl, se zmenšovalo.

Nehoda se stala kolem třinácté hodiny před sjezdem na pražský Opatov. „Hasiči vyprostili z jednoho vozu zaklíněného řidiče a zajistili chemickou látku, kterou jeden z kamionů převážel a která při nehodě vytekla,“ řekla mluvčí policie. 

Na Twitteru hasiči uvedli, že z kamionu vytekla chemická látka, kterou zajistili, do životního prostředí tak neunikla. Mluvčí Martin Kavka upřesnil, že z kamionu vyteklo menší množství kyseliny a místo hasiči zasypali. Vyproštěného řidiče předali záchranné službě.