Policie navrhla zastavit stíhání střelce z benzinky v Trutnově. Byl prý nepříčetný

Policie podala státnímu zástupci návrh na zastavení trestního stíhání osmadvacetiletého muže, který letos v březnu při přestřelce na benzinové pumpě v Trutnově zranil strážníka. Byl obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu poškození cizí věci. Podle znaleckého posudku muž ale nebyl v době činu příčetný a je neschopen účasti v trestním řízení, uvedla mluvčí hradecké krajské policie Iva Kormošová.

Muž střílel ze samonabíjecí krátké expanzní pistole a opakovací pistolové kuše. „Z důvodu jeho nebezpečnosti pro společnost znalec doporučil umístění do zabezpečovací detence,“ doplnila Kormošová.

Incident se stal 18. března časně ráno na benzinové pumpě v Polské ulici. Muž na čerpací stanici vzal z chladicího pultu čtyři limonády a bez zaplacení odešel. Když na výzvu prodavačky nereagoval, zavolala na linku 156.

Muž zaútočil nejen na strážníky, ale i na jejich auto, které značně poškodil. Jednoho z přivolaných příslušníků zranil. Strážníci střelbu opětovali.

V autě měl spoustu zbraní

Střelec se z místa činu po střelbě pokusil ujet, ale po několika desítkách metrů ho zadržela státní policie. Ta po prohlídce auta našla zbraně, kromě kuše s náboji a šípy také kovové vrhací hvězdice nebo nože.

Strážník při konfliktu na benzinové pumpě utrpěl lehké střelné poranění, druhý muž střelné poranění hrudníku a ruky.