Hasiči budou dohašovat požár haly v Uhříněvsi asi do večera. Příčinu policie vyšetřuje

Hasiči stále dohašují ohniska požáru, který v neděli odpoledne vypukl v pražské Uhříněvsi. Hořela tam skladovací hala a částečně se zřítila. Příčinu požáru dál zjišťují vyšetřovatelé hasičů i policie. Podle mluvčího hasičů Martina Kavky se dovnitř haly dostanou až v úterý. Škoda činí odhadem asi 120 milionů korun.

Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka po čtrnácté hodině odpoledne řekl, že hasiči budou na místě požáru haly v Uhříněvsi nejspíš až do večera.

K požáru haly s drogistickým zbožím vyjížděli hasiči v neděli kolem páté hodiny odpoledne. Kvůli většímu počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Za dvě hodiny dostali požár pod kontrolu. Podle policie bylo nutné evakuovat desítky lidí ze sousední haly. Na místě byli také z preventivních důvodů záchranáři, ošetřit museli jednoho vyčerpaného hasiče. Kolem čtvrté hodiny ranní pak ošetřovali i dobrovolnou hasičku, která měla podle Martina Kavky alergickou reakci na krku.

Dopoledne už mohli lidé větrat

Lidem z okolí hasiči v neděli večer doporučili, aby z preventivních důvodů nevětrali. Chemici pražských hasičů ale v obytných částech nenaměřili nebezpečné koncentrace. Od pondělního rána už lidé větrat mohou. Hasiči se u zásahu střídají, zázemí jim dělá Český červený kříž. V práci jim pomáhá i bagr, který rozhrabává místo požáru.