V pražském Braníku hořela hala, nejezdily tramvaje ani auta v Modřanské ulici

V pražské Modřanské ulici v pondělí ráno vzplála hala. Dopoledne hasiči požár lokalizovali, zásah ale ukončili až před 19:00, tedy po více než 13 hodinách. Do ovzduší podle chemiků hasičského sboru neunikly škodliviny. Původně doporučili obyvatelům Braníka, Kamýka a Modřan, aby nevětrali. Déle než sedm hodin nejezdily tramvaje po trati k nádraží Braník a do Modřan, uzavřena byla i souběžná frekventovaná Modřanská ulice.

Plameny pohltily celou halu, k jejímu požáru se sjeli hasiči z šesti profesionálních a pěti dobrovolných jednotek hasičů. Přijeli i záchranáři, k požáru preventivně vyslali také speciální vůz Atego, nikoho ale ošetřit nemuseli.

Hořet začal zděný dům před šestou ráno, lokalizaci ohlásili hasiči až v půl desáté, tedy téměř po čtyřech hodinách. Už ráno se propadla střecha a k hořícímu materiálu se hasiči dostávali obtížně. Zásah proto trval dlouho, hasiči vyhledávali skrytá ohniska. „Z Braníka odjely všechny jednotky, další kontrola místa požáru bude ve večerních hodinách,“ uvedli hasiči kolem 19:00.

Příčinu a rozsah škod zjišťují hasičští a policejní vyšetřovatelé, kteří se na místo vrátí v úterý dopoledne.

Požár zkomplikoval dopravu

Hořící budova stojí mezi Modřanskou a Ledařskou ulicí nedaleko branického nádraží a také poblíž Barrandovského mostu. Provoz byl zastaven v Ledařské a zhruba do poledne nejezdila auta ani ve frekventované čtyřpruhové Modřanské ulici. Provoz tramvajových linek 2, 3, 17 a 21 byl omezen déle než sedm hodin, až po jedné odpoledne se vrátily na obvyklou trasu. Do té doby tramvaje končily na smyčce Dvorce a nahradily je autobusy.