Policisté navrhují obžalovat řidiče autobusu za tragickou nehodu ve Slaném

Policisté podali státnímu zástupci návrh na obžalobu řidiče autobusu, který loni ve Slaném najel na zastávku a usmrtil sedmiletého chlapce. Vyšetřovatelé navrhují řidiče obžalovat z usmrcení z nedbalosti. České televizi informaci sdělila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

„Návrh na podání obžaloby byl předán na Okresní státní zastupitelství v Kladně,“ uvedla policejní mluvčí. Řidiči za usmrcení z nedbalosti hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Autobus havaroval loni devátého června po poledni na autobusovém nádraží v centru Slaného. Řidič při nehodě najel na autobusovém nádraží na ostrůvek u zastávky, kde stáli lidé. Havárii nepřežil chlapec, další tři lidé byli zraněni.

Policie si nechala vypracovat znalecké posudky, které potvrdily, že autobus neměl technickou závadu. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy autobusu svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při zatáčení vlevo mezi ostrůvky zastávek nezvládl řízení,“ uvedla v říjnu policejní mluvčí Michaela Nováková.