Na web Parkuj v klidu zaútočili hackeři. Po několikahodinovém výpadku znovu funguje

Webová stránka Parkuj v klidu, přes kterou je možné platit v Praze parkovné, se stala v pátek ráno obětí hackerského útoku. Během dopoledne tak nebylo možné bez stažené aplikace v některých místech zaplatit parkovné. Výpadek se dotkl také osobních stránek uživatelů. České televizi to potvrdila mluvčí TSK Praha Barbora Lišková. Server je podle ní opět v provozu.

Hackerský útok se podle Liškové stal v 8:44 ráno. Web se pak podařilo znovu zprovoznit o půl čtvrté odpoledne. „Útok se projevoval přesměrováním webu na adresu go.greenlabelfrancisco.com s neprozkoumaným a potenciálně škodlivým obsahem. Nyní už je stránka v provozu,“ řekla Lišková.

Během výpadku nebylo možné bez mobilní aplikace MPLA parkovné uhradit třeba v modrých zónách, kde nejsou parkovací automaty. „Řidičů se výpadek dotkl v první hodině nemožnosti přes tyto stránky zaplatit ve virtuálních parkovacích hodinách. Dále se výpadek dotkl i osobních stránek uživatelů,“ dodává Lišková.

Platba parkovného nebyla možná, než se technikům podařilo stránku alespoň přesměrovat na domovskou TSK. Zde už správci webu připojili proklik na virtuální hodiny, kde bylo možné parkovné uhradit. Parkuj v klidu je už sice znovu v provozu, přesto se v některých prohlížečích může pořád přesměrovávat na TSK.