V pražských Malešicích vykolejil nákladní vlak. Vysypal se vagon uhlí

V Praze Malešicích vykolejilo odpoledne devět vozů nákladního vlaku, jeden se převrátil na bok. Událost se obešla bez zranění, škoda se odhaduje na pět milionů korun. Na místo vyrazli drážní hasiči, inspekce a vyšetřovatelé. Na trati jezdí městská linka S49, která je nyní zkrácena do trasy Roztoky u Prahy – Praha-Libeň. Předpoklad obnovení provozu je zhruba v polovině týdne.

„V 16:02 v Praze Malešicích vykolejil za jízdy vlak nákladního dopravce ČD Cargo, bylo to bez zranění,“ řekla mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Radka Pistoriusová. Podle ní vykolejilo devět vozů a osm zůstalo na kolejích.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala byla škoda na místě odhadnuta na pět milionů korun, dva miliony na infrastruktuře a tři miliony na vlaku. Příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události vyšetřuje inspekce, dodal.

Městská linka S49, která propojuje stanice Praha-Hostivař, Praha-Libeň, Praha-Holešovice, Praha-Podbaba, Praha-Sedlec a Roztoky u Prahy, je kvůli vykolejení do odvolání ukončena v Libni. Vyplývá to z informací na webu Pražské integrované dopravy (PID). Mezi Libní a Hostivaří lze využít autobusovou linku 183.