Městské kamery odhalily útok v Duchcově

Duchcov - Před více než týdnem se Duchcov na Teplicku stal svědkem napadení manželského páru. Až dnes se na internetu objevilo video z městských kamer, které vše zachytily. Pachatelé útočili pěstmi a kopanci na dvojici, která se vracela z diskotéky. Policie záhy dopadla a zadržela všech pět útočníků incidentu a město následně posílilo bezpečnostní hlídky.

Zadrženo bylo pět osob ve věku od 16 do 44 let. Jedná se o tři muže a dvě ženy. Byli obviněni z trestných činů těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví. Policisté nevylučují, že útok měl rasový podtext, agresory vyšetřuje na svobodě.

„Manželé se v noci na sobotu vraceli ve tři čtvrtě na jednu domů a v ulici Bratří Čapků je brutálním způsobem napadla skupina Romů. Venku teď máme víc hlídek, hlavně v okolí místa, kde se to stalo,“ uvedl k útoku velitel strážníků Josef Hulín pro server iDnes.cz.

Proč k napadení došlo, zatím není známo: „Kamerový záznam je bez zvuku. A ta část, kterou jsem už měla čas zhlédnout, už byla z průběhu napadení. Ale i kdyby tam byl nějaký slovní spor, nemohl by v žádném případě omluvit fyzické napadení a už vůbec ne jeho brutalitu,“ řekla pro server Romea.cz starostka Duchcova Jitka Bártová.

Podle serveru Romea.cz může jít o osoby pocházející z bohaté romské rodiny, která ve městě vlastní tři domy a nedávno se vrátila z Velké Británie. „V tu noc vyvolaly v ulicích celkem čtyři hádky. Ta rodina je uzavřená a s okolím nijak nekomunikuje. Někteří její členové jsou dlouhodobě arogantní a bezohlední k ostatním,“ sdělil zdroj serveru Romea.cz. Tyto informace se zatím nepodařilo potvrdit, ani starostka Duchcova neví přesně, o koho v případě útočníků jde.