Demolice mostů uzavřela D1 u Velkého Meziříčí do nedělního dopoledne

Na dálnici D1 u Velkého Meziříčí je uzavírka kvůli demolici dvou nadjezdů. Od sobotní devatenácté do nedělní deváté hodiny řidiči neprojedou mezi exity 146 Velké Meziříčí – východ a 153 Lhotka, za tu dobu by měli dělníci zbourat mosty na 152,5 a 153,6 kilometru. Už v sobotu odpoledne silničáři provoz v místě kvůli přípravám omezili.

Mosty nad dálnicí půjdou k zemi, protože nemají odpovídající šířku. „Pro úplnou uzavírku byla vybrána noc ze soboty na neděli z důvodu velmi nízkých dopravních intenzit,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Ve směru na Prahu vede objízdná trasa z exitu Lhotka po silnici II/390 na silnici II/602 k exitu Velké Meziříčí - východ. Směrem na Brno musejí auta uzavřenou část dálnice objíždět po silnici II/602. Z Velkého Meziříčí po ní pojedou až do Velké Bíteše (kvůli uzavření části mimoúrovňové křižovatky na dálnici u Lhotky), kde se po silnici I/37 dostanou k dálniční křižovatce na 162. kilometru D1.

„Na bezpečnost a plynulost provozu a na zajištění odklonu dopravy z dálnice bude dohlížet několik policejních hlídek na 18 stanovištích. V souvislosti s uzavírkou bychom chtěli apelovat na řidiče, aby dbali dopravního značení a pokynů policistů a aby na objízdných trasách jezdili opatrně a chovali se ohleduplně,“ řekla policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková.

Průjezdnost dotčeného úseku D1 byla částečně omezena už od sobotního odpoledne a ve stejném režimu bude doprava vedena od nedělních 9:00 do 15:00. Ve směru na Prahu to znamená omezení na jeden pruh vedený v protisměrném pásu dálnice. Na Brno budou průjezdné dva pomocné pruhy. 

Práce u Meziříčí potrvají do příštího srpna

Rekonstrukci dálnice mezi sjezdy Velké Meziříčí - východ na 146. kilometru a Lhotka na 153. kilometru zahájilo ŘSD v půlce letošního března. Stavební práce budou stát 698 milionů korun bez daně a potrvají do srpna příštího roku. Provádějí je firmy Colas CZ a Inženierske stavby.

Modernizace dálnice D1 (stav k 3/2017)
Zdroj: ŘSD