Tragické dopoledne v Brně: Na silnicích zemřeli tři lidé

Tři lidé zemřeli během úterního dopoledne na silnicích v Brně a okolí. Smrtelná nehoda zablokovala dálnici D2 u sjezdu k nákupnímu středisku Olympia. Další člověk přišel o život jen o pár kilometrů dál na téže dálnici. Tragická nehoda stála život i muže, který boural ve Vídeňské ulici na výjezdu z města směrem na Mikulov. Policisté varují před dalšími možnými kolizemi, na dálnici D1 totiž v úterý přibylo další dopravní omezení. Odpoledne se na dálnici vytvořila jedenáctikilometrová kolona, zdržení bylo zhruba hodinu a půl.

K první tragické nehodě došlo v úterý ráno v Brně ve Vídeňské ulici. „Muž ve Fiatu z dosud nezjištěných příčin prováděl manévr, při kterém se střetl se Škodou Octavií. Na místě zemřel,“ uvedl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek s tím, že řidička druhého vozu utrpěla těžké zranění. Silnice byla zhruba hodinu a půl neprůjezdná, policisté odkláněli dopravu.

Řidič osobního auta se slovenskou poznávací značkou zemřel dopoledne při srážce s kamionem na dálnici D2 u sjezdu k nákupnímu středisku Olympia. „Zezadu narazil do kamionu. Zatím nevíme, co bylo příčinou, zda kamion stál nebo jel pomalu,“ popsal Malášek.

Jen pár kilometrů od místa první nehody došlo během dopoledne k dalšímu smrtelnému střetu. Na 9. kilometru dálnice ve směru na Brno se srazila dvě nákladní auta. Jeden řidič zemřel.

O nehodách na D2 hovoří policejní mluvčí Bohumil Malášek (zdroj: ČT24)

Situaci zkomplikuje uzavírka

Provoz na dálnici D1 u Brna navíc od úterního poledne komplikuje dopravní omezení. Kvůli opravám musí řidiči ve směru na Prahu jezdit jedním jízdním pruhem svedeným do protisměru. Ve směru na Brno není možné z dálnice sjet na exitech 203 a 201. Odpoledne se od 205. kilometru vytvořila jedenáctikilometrová kolona, zdržení bylo zhruba hodinu a půl.

Uzavírky v okolí Brna
Zdroj: dopravniinfo.cz

„Protože je i na objízdné trase stále omezený provoz - v obci Podolí se staví okružní křižovatka - nedoporučujeme sjet z dálnice,“ varoval mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. V úseku budou po celou dobu hlídat a řídit provoz dopravní policisté. I drobná nehoda v kritickém úseku může působit další zdržení, doplnil mluvčí.

Bez komentáře: Omezení na D1 způsobilo dopravní kolaps (zdroj: ČT24)

Řidiči v Brně si tak příliš neoddechli. Jen před pár dny skončily výrazné komplikace v dopravě, které způsobily opravy na dálnici D2 v místě jejího křížení s D1 u Brna až po sjezd na nákupní a zábavní centrum Olympie. Na místě vznikaly až pětihodinové kolony aut. Práce tam skončily v neděli.