Na Brněnsku řádila prudká bouře

Brno - Kvůli prudké bouři, která se dnes mezi druhou a čtvrtou hodinou odpolední prohnala Jihomoravským krajem, museli vyjíždět hasiči v Brně a okolí k více než 30 zásahům. Nejčastěji šlo o čerpání vody ze zatopených sklepů a kotelen, voda zaplavila také auta a komunikace. Na několika místech hasiči odstraňovali také vyvrácené stromy a větve.

Vodu ze zatopených sklepů hasiči čerpali například v domově důchodců v ulici Kociánka v Brně-Králově Poli, na poště v Haškově ulici a na základní škole v Blažkově ulici v Brně-Lesné. „V Bratislavské ulici pomocí čerpadel likvidovali potopu v suterénu Muzea romské kultury, v Jamborově ulici v Brně-Židenicích čerpali vodu z vyplavené služebny městské policie,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

V Okružní ulici zatopila voda pizzerii, kde dosáhla až půlmetrové výšky. Voda zaplavila také nedalekou stanici pohonných hmot. Na několika místech silný vítr vyvracel stromy, dopravu zkomplikovaly například na silnici z Lesné do Soběšic. Nalomenou větev ohrožující zaparkovaná auta hasiči likvidovali ve Fryčajově ulici v Brně-Obřanech.

Bouře zaměstnala také hasiče v okolí Brna - v Bílovicích nad Svitavou čerpali vodu ze zaplaveného podjezdu pod železniční tratí. Ze silnice u Ořechova hasiči odstraňovali vyvrácené stromy. Voda zatopila také sklep radnice v Rousínově.