Havířov se „těší“ na dopravní kolaps kvůli kruhovému objezdu

Havířov - Dopravní komplikace čekají na řidiče v Havířově. Město totiž v neděli zahájí rekonstrukci kruhového objezdu. Je to velmi frekventovaná křižovatka, která leží na spojnici mezi Havířovem a Ostravou. Během špičky tudy projede až několik tisíc aut za hodinu. Stavbaři sice provoz na kruhovém objezdu nezastaví, způsobilo by to kolaps, značně ho ale omezí.

Velký kruhový objezd v Havířově už je řidičům malý. V době špičky tam projede až 3 600 aut za hodinu a to je na tuto křižovatku příliš. Výsledkem jsou nehody, kterých tu policisté každý měsíc řeší zhruba dvacet. Nový kruhový objezd by měl být bezpečnější a také by měl řidičům umožnit rychlejší průjezd.

Po rekonstrukci budou jízdu po kruhovém objezdu řídit semafory. Během dopravní špičky je automaticky uvede do provozu zařízení, které dokáže sledovat množství projíždějících aut. Havířov přijde okružní křižovatka na  více než 40 milionů korun. Stavět se začne už tento týden. „Chceme využít těch dvou svátečních dnů příští týden, protože celá stavba bude probíhat za plného provozu,“ uvedl vedoucí odboru investiční výstavby Radoslav Basel.

Aby stavba nekomplikovala provoz na silnici zbytečně dlouho, bude se na ní pracovat i v noci. Po takovém pracovním postupu mnozí řidiči volají už léta. Kvůli hluku a také podstatně vyšší ceně se toho totiž běžně nevyužívá. „Bohužel máme omezení stanovená hygienou, to znamená, že těžkou mechaniku v noci využívat nebudeme,“ dodal Radoslav Basel. Nový kruhový objezd bude hotový do konce srpna. Stavbaři slíbili, že pokud budou muset dopravu zastavit úplně, udělají to výhradně v noci.

  • Kruhový objezd v Havířově autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1775/177464.jpg
  • Kruhový objezd v Havířově autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1775/177465.jpg