Přímočarý Iggy Pop ukazuje, že není žádný lúzr

Iggy Pop vydal album Every Loser (zdroj: ČT24)

Punkrocker Iggy Pop má ve své diskografii už devatenáct sólových alb. Při nahrávání nejnovějšího pozval do studia slavné kolegy z branže. Deska nazvaná Every Loser obsahuje třináct skladeb a vyšla začátkem ledna.

Naživo pětasedmdesátiletému Iggymu Popovi občas na pódiu dochází dech, i když ho dokáže vynahradit vysokým nasazením. Na nové desce ovšem neztrácí nic ze své energie, jakou lze od člověka, který zpopularizoval takzvaný stage diving, očekávat. Jsem zuřivý, vy nestydatí mizerové, vzkazuje posluchačům.

„Album zní přímočaře. Je bouřlivé a hlučné, ale současně uhlazené a ladné. Jde o břitce namíchanou směs. Kmotr punku se vysmívá kariéristickým muzikantům, ale nabízí i zpustlé balady a mluvené mezihry, ke kterým se budete chtít vracet,“ píše například The Guardian.

Před sedmi lety oslovil Pop ke spolupráci několik kolegů ze známých rockových kapel, aby s ním nahráli desku Post Pop Depresion. Výsledkem bylo jeho komerčně nejúspěšnější album za několik dekád.

Stejnou cestu si vybral i tentokrát. V sestavě slyšíme muzikanty z Guns N'Roses, Red Hot Chili Peppers nebo Pearl Jam. Bubenické party nahrál dnes už zesnulý Taylor Hawkins u Foo Fighters.