Na co se těšit: Všechny důvody, proč Alanis Morissette pije

Alanis Morissette žije! A hraje. Kdo si myslel, že se nejslavnější písničkářská ikona Kanady definitivně odmlčela, může si jako trest přivřít prsty do dvířek od trouby. Zpěvačka po osmi letech oprášila futrál od kytary a natočila novou desku Such Pretty Forks In The Road. Měla vyjít 1. května, ale koronavirové události ji posunuly. Fanoušci naštěstí nebudou muset čekat o moc déle – vydržet musejí do 22. května. Co si pro ně po letech Alanis přichystala?

Je náhoda, že výše zmíněné album vyjde v roce 2020? Právě letos totiž uplyne čtvrt století od chvíle, kdy na pultech přistálo cédéčko přelomové nahrávky Jagged Little Pill, které se prodalo v řádech milionů nosičů.

Alanis Morissette si při této příležitosti naplánovala světové turné, na němž chtěla představit také devátou studiovku Such Pretty Forks In The Road, čímž symbolicky předala štafetu sama sobě. Tým kolem zpěvačky zůstává optimistický a věří, že epidemie poleví, a proto předprodej vstupenek zatím nezrušil.

První vlaštovka z nového alba nese název Reasons I Drink. Všechny důvody, proč muzikantka pije, vyjeví ve videoklipu na skupinovém sezení anonymních alkoholiků. Posluchač má pocit, že se kromě několika vrásek kolem jejích očí nic nezměnilo. Skladatelsky, pěvecky i hudebně zní písnička velmi slibně.

Zcela typicky zní také druhý singl Smiling. Přestože k němu prozatím nevznikl vizuál, stupňuje naději, že se Alanis po všech těch letech dokázala trefit přímo do srdce a přichystala nahrávku, která jí v diskografii ostudu neudělá.