Kvíz: Jste na ptáky krátký? Každej na to musí přijít sám

Na 1. dubna připadá Mezinárodní den ptactva. A ptáků je dost i v kultuře. Abyste je poznali, netřeba mít zrovna znalosti z ornitologie. Takže nebuďte labuť a zkuste si následující kvíz. Věříme, že jste moudří jako sova a s každou ptákovinou si snadno poradíte. A protože zadarmo ani kuře nehrabe, na konci kvízu se můžete „odměnit“ aspoň hodnocením. Není-li jinak psáno, za každou správnou odpověď si věnujte jeden bod.

 17. Jako bonus přidáváme písničku, k níž odkazuje titulek tohoto kvízu. „Je to tak, to my si dáme na zobák.“ Za autora a zároveň interpreta skladby si připočtěte poslední bod.

Na ptáky jsme krátký (zdroj: ČT24)

Vyhodnocení:

  • 17 až 20 bodů: Myslet si, že se z našeho kvízu dozvíte něco nového, to by bylo nošení sov do Athén. Jste jako ostříž a jen tak vás nenachytá nějaká novinářská kachna. Ale pozor, aby vám moc nenarostla křídla!
  • 10 až 16 bodů: Vy jste nám ale pěkný ptáček! Umíte slušně papouškovat, co jste kde viděli, slyšeli nebo četli. Jen pamatujte: Jedna vlaštovka jaro nedělá.
  • 4 až 9 bodů: No máte v tom pěkný holubník. Nechceme sýčkovat, ale jestli dál budete chytat lelky, budete mít brzo po ptákách.
  • 0 až 3 body: Z těch ptákovin, co jste zaškrtali, máme tak trochu husí kůži… Slyšeli jste o blbounu nejapném? Ale ne, nechceme vám šlápnout na kuří oko, věříme, že tenhle výsledek bude mít nějaké jiné vysvětlení. Neulítlo vám něco? Zkuste kvíz projít ještě jednou.