Dejvické divadlo ucpe systém i v Londýně. Zahraje mu k tomu těremin

Rozhovor: Dejvické divadlo hraje v Londýně (zdroj: ČT24)

Dejvické divadlo míří do Londýna. V sobotu 5. listopadu zahájí festival Made in Prague, na němž uvede celkem tři inscenace: českou kritikou oceňovaný Ucpanej systém, původní českou hru Teremin a nastudování Shakespearovy Zimní pohádky.

 Původně filmovou přehlídku pořádá podvacáté České centrum Londýn. Britským divákům se pražská scéna představí v Greenwood Theater. Dejvické divadlo se v něm uvede hrou Teremin, kterou režíroval a napsal Petr Zelenka o kontroverzním fyzikovi Lvu Těreminovi, vynálezci prvního elektronického hudebního nástroje a ruském špiónovi. Zelenka bude mít také možnost účastnit se workshopu hry na teremin, který v Londýně pořádá Těreminova praneteř.

Titulní roli hraje Ivan Trojan, který je také představitelem Boha v inscenaci Ucpanej systém, inspirované povídkami Irvina Welshe. Ani autor třetího představení nebude britskému publiku neznámý - Dejvické do Londýna veze klasiku, Zimní pohádku z pera Williama Shakespeara. Všechny hry budou uvedeny v češtině s anglickými titulky.

Zimní pohádka (Dejvické divadlo)
Zdroj: Dejvické divadlo/Hynek Glos

Festival Made in Prague potrvá až do 2. prosince, na programu má také řadu filmů, například britskou distribuční premiéru snímku Já, Olga Hepnarová, hořkou komedii Domácí péče nebo Kobry a užovky