Hana Zagorová věnovala narozeninový koncert divákům

Hana Zagorová: Díky fanouškům stojím na jevišti (zdroj: ČT24)

Devítinásobná zlatá slavice Hana Zagorová oslavila nedávné sedmdesáté narozeniny galakoncertem v pražské Lucerně. Záznam koncertu je ke zhlédnutí na webu České televize. Zagorová zároveň během večera pokřtila své nové album O Lásce. „Koncert jsem chtěla nadělit fanouškům a divákům. Díky nim stojím na jevišti. Kdyby tam nebyli, tak tam nejsem ani já,“ říká zpěvačka, která byla hostem ČT24.

Nové album obsahuje především písně mladých autorů. Svou tvorbu nabídli autoři jako Radůza, Martin Chodúr, Michal Hrůza, Márdi ze skupiny Vypsaná fixa nebo frontman kapely Sunflower Caravan Andy Čermák. Několika písněmi přispěli osvědčení autoři, skladatelé Jiří Zmožek, Petr Malásek a Jiří Březík nebo textaři Jan Krůta či Václav Kopta.

Životní jubileum má krátce za sebou také manžel Zagorové, operní pěvec Štefan Margita, který v srpnu oslavil šedesátiny. Narozeniny připomene koncertem 13. listopadu v pražském Národním divadle. Na galakoncertu manželky chyběl, protože byl pracovně v Chicagu.

Hana Zagorová během kariéry nazpívala přibližně 800 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner na začátku sedmdesátých let sestavil doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem, koncertovala po celé Evropě. V roce 2014 převzala diamantovou desku Supraphonu za 10 milionů prodaných nosičů.