Star Trek i Benedict Cumberbatch se vydávají do neznáma

Comic-con představil novinky (zdroj: ČT24)

V San Diegu skončil Comic-con, nejslavnější světový festival komiksů, fantasy a sci-fi. Oslavil výročí ságy Star Trek nebo komiksové postavy Wonder Woman. A představil žánrové filmové novinky od předních tvůrců.

Vesmírná loď Enterprise dokonce z Kalifornie vyletěla do kin. Na Comic-conu měl snímek Star Trek: Do neznáma světovou premiéru. Do českých a slovenských biografů se dostane až 18. srpna. 

Na Benedicta Cumberbatche coby Doctora Strange si komiksoví fanoušci počkají ještě déle - do listopadu. Cumberbatch už byl detektivem Sherlockem,  geniální matematik Alan Turing i drak v Hobitovi, rolí kouzlícího chirurga poprvé vstoupí mezi superhrdiny.

Mezi stovkami knih, filmů, komiksů a dalších atrakcí se letos přijel představit i snímek o Edwardu Snowdenovi, přestože ten je založen víc na skutečných událostech než fantazii. „Zdejší publikum by se mělo mimořádně zajímat o on-line soukromí a sledování lidí. Patří ke skupině, která jako první používá nové technologie. Comic-con je ideální místo, kde film představit,“ vysvětlil herec Zachary Quinto.

Vážnější diskusi vyvolala i oslava 75. narozenin superhrdinky Wonder Woman. Byla jednou z prvních ženských postav s božskými schopnostmi. „Je zajímavé, že tvůrce této postavy se velmi zajímal o hnutí sufražetek, o ženská práva. Velkou inspirací mu byla jeho manželka,“ připomněl Jim Lee, koproducent DC Entertainment. Studio, které „zastupuje“ řadu superhrdinů, nový film o Wonder Woman chystá na příští rok.