Kluse ze Žebříku setřást nejde, nejvíce příček ale obsadila Langerová

Přízeň fanoušků písničkáře Tomáše Kluse opět vynesla na vrchol Žebříku, ankety, jejíž výsledky se v noci na sobotu vyhlašovaly v plzeňském kulturním centru DEPO 2015. Třetí rok za sebou zvítězil v kategorii zpěvák roku. Zpěvačkou se stala Aneta Langerová. Skupinou roku pak Chinaski. Hodinový záznam z šestihodinového ceremoniálu spojeného s vystoupením řady hudebníků odvysílá 8. dubna ČT art.

Největší úspěch si připsala Aneta Langerová, zabodovala ve třech kategoriích - kromě zpěvačky roku si prvenství připsala také za album Na Radosti a skladbu Tráva. Její novinka je mimo jiné i favoritem letošních Cen Anděl, vynesla jí nejvíce nominací. Zda je promění, bude jasné 16. dubna.

Objevem byl v letošním ročníku hudební ankety vyhlášen písničkář Voxel. Akcí roku je podle hlasujících festival Hrady.cz, který se v létě koná na českých a moravských hradech. Nejlepší videoklip natočili rappeři PSH ke skladbě Já to říkal.

Na Žebříku se neoceňuje jen hudba. Cenu si odnáší také film, letos se divákům nejvíce líbil Magický hlas rebelky, dokumentární portrét Marty Kubišové od Olgy Sommerové.

Loňské vítězství kromě Kluse obhájil i prezident Miloš Zeman, i když v mnohem méně příjemné kategorii. Opět je považován za průser roku.

V celkem devíti kategoriích bylo předáno 27 cen. V šestihodinovém programu, moderovaném Tomášem Hanákem a Bárou Polákovou, vystoupil například Ondřej Brzobohatý, Vypsaná fiXa nebo Richard Müller.