Jarní Cartonnage se chystají rozbouřit La Fabriku

Praha – Elektropopová kapela Cartonnage odtajní na dnešním koncertě v holešovickém klubu La Fabrika několik novinek, které připravila na letošní jaro. V premiéře se bude promítat videoklip k skladbě Patisserie z loňského alba Curiously Connected, které bylo nominované na Anděla v kategorii hip-hop & R´n´B. "Chtěli jsme, aby to v La Fabrice byl mejdan až do šesti do rána," uvedl k dnešnímu koncertu multiinstrumentalista a producent Armin Effenberger.

Jako hosty proto Cartonnage přizvali trojici dýdžejů – The Fakes a dva objevy berlínské new rave scény Yeah Fool a Schlechtboys.

Hlavních rolí v novém klipu se chopili zpěvačka kapely Vanda Choco a herec Jan Vondráček. „Klip jsme natočili s režisérem Štěpánem Vodrážkou v nejlepší pražské patisérii Au Gourmand v Dlouhé ulici. Odehrává se v cukrárně, ovšem další polovina scén pochází z největší vláčkové makety v Brně,“ prozradil Effenberger.

Kromě oprášené Patisserie zazní na koncertě i pět nových písniček, které Cartonnage složili pro připravovanou další desku, jež vyjde počátkem roku 2010.

Nová show na léto

Křest alba Curiously Connected doprovázela loni výpravná multimediální show. Ta se ale už prý trochu okoukala, takže nadešel čas na nový koncertní projekt.

„Přichystali jsme jiné kostýmy, kamarádi ze studia Phase pak dodali nové vizualizace a projekce,“ popsal novinky Effenberger. S novou show vyrazí Cartonnage na letní festivaly, objeví se například také v květnu na Europavox ve Francii.

Cartonnage
Zdroj: ČT24/www.cartonnage.cz