ČT bude vyprávět o Silvestru s ROH

Praha - Za krásami Jizerských hor se vydali hrdinové retroseriálu České televize Vyprávěj. Natáčejí tam jednu z posledních epizod první řady. Diváci ji poprvé uvidí příští rok na jaře. Dnešní sedmý díl seriálu se bude odehrávat v srpnu 1968 - ČT1 jej uvede ve 20 hodin.

Rodina Dvořákových vyjela na hory oslavit Silvestra 1971. Venku zuří vánice, všichni musí zůstat v chatě; vystaveni napospas organizované zábavě vedoucího pobytu. „Je dobré si tu dobu připomínat. Naše paměť selhává a máme pocit, že všechno bylo prima,“ říká jeden z účinkujících, herec Tomáš Töpfer. Chatu na úbočí jizerskohorského Severáku tvůrci pečlivě vybírali, musela splňovat požadavky režiséra i kameramana.

Seriál Vyprávěj mapuje historii fiktivní rodiny Dvořákových od šedesátých let do současnosti na pozadí skutečných událostí. „Některé drobné historické detaily nejsou tak důležité. Historikové i dramaturgové ale dbají na to, aby byl seriál historicky v pořádku,“ říká producent seriálu Filip Bobiňski.

Reportáž Milana Brunclíka (zdroj: ČT24)

Seriál Vyprávěj vysílá ČT1 každé pondělí od konce srpna. Návštěvníci internetové videopůjčovny mohou jednotlivé díly spatřit s týdenním předstihem.

Tomáš Töpfer
Zdroj: ČT24