Nová deska, nová sestava - staří dobří Supporti?

Praha - Ze Support Lesbiens zbyl po odchodu většiny členů jen název a kytarista Hynek Toman, který dal dohromady novou sestavu. V ní se Supporti představí poprvé v květnu ve Velkém Meziříčí, do konce roku se navíc chystají vydat album.

Bývalý zpěvák Support Lesbiens oznámil oficiálně své rozhodnutí opustit kapelu loni v prosinci, spolu s ním odešli i ostatní hudebníci - kromě Hynka Tomana - a založili skupinu Portless. Supporti ale nekončí a pokračují v novém složení: zpěvákem bude Czenda Urbánek známý ze skupiny Post-it, ze skupiny Clou přišli bubeník Radek Tomášek a baskytarista Filip Fendrych a kapelu doplní klávesista Jan Andr.

"Mnozí očekávali, že se pro záchranu kapely pokusím sestavit nějaký hvězdný tým. Ale proč? Nejde přece o hvězdná jména, ale o lidi jako takové a o chemii mezi nimi. Proto jsem se rozhlížel po muzikantech mezi kamarády," potokl k nové sestavě jediný původní člen Supportů Toman. Dodal, že jejich elán dává repertoáru Support Lesbiens novou energii.

Zatímco Tomášek a Fendrych budou nadále působit současně v Clou a Support Lesbiens, Urbánek využívá pauzu Post-it. „Vnitřně už jsem byl smířený s tím, že dám muzice definitivní sbohem. Někdo tam nahoře si to ale asi nepřál a ozval se mi Hynek s nabídkou zpívat v Supportech. Když mi řekl svou představu o budoucnosti kapely, nešlo říci ne,“ uvedl.

Nová sestava Support Lesbiens bude poprvé koncertovat 25. května ve Velkém Meziříčí na charitativní akci Muzikanti dětem. „Budeme hrát samozřejmě stávající hity Supportů, které ale už v dubnu doplníme o nový singl. Celé album pak plánujeme vydat po skončení festivalové sezony na konci října a k němu uspořádáme tři koncertní křty v Brně, Ostravě a Praze. Pražský křest už je v tuto chvíli potvrzen na 4. prosince do Paláce Akropolis,“ plánuje Toman. Menší turné kapela chystá na jaro příštího roku.