Štastné a veselé, popřeje dvanáctkrát Harry Potter

Londýn – Osudy Harryho Pottera sice J. K. Rowlingová už definitivně uzavřela, ale v adventní čas je povoleno trochu nostalgie. Rozhodla se proto připravit příznivcům slavného kouzelníka originální vánoční dárek – počínaje pátkem 12. prosince zveřejní na webu denně jeden malý potterovský bonus.

Ve vánočních bonusech Rowlingová například odhalí nové informace o zarytém nepříteli Harryho Pottera Draku Malfoyovi, zveřejní nové recepty na lektvary a nabídne šanci vyhrát ceny vyřešením „rýmovaných rébusů“.

První kniha ze sedmidílné série příběhů chlapeckého kouzelníka Harryho Pottera vyšla 26. června 1997. Odstartovala potterománii, která se v následujících letech přehnala literárním i filmovým světem a zbořila řadu rekordů v prodejích i v návštěvnosti. Knižní fantasy dobrodružství se po celém světě prodala téměř miliarda výtisků, vzniklo podle nich také osm komerčně velmi úspěšných filmů. 

Poslední příběh kouzelnického učně s názvem Harry Potter – Relikvie smrti byl vydán v roce 2007. Potterovskou knižní sérii Rowlingová uzavřela, ale příležitostně se k ní vrací v podobě krátkých příběhů. Pro dospělé pak napsala román Prázdné místo a úspěch slaví i s detektivkami, které vydává pod pseudonymem Robert Galbraith.