Radostová: Unie musí řešit „nepřizpůsobivé imigranty“

Praha - Hnutí Úsvit přímé demokracie vysílá do evropských voleb nezávislou kandidátku právničku Kateřinu Radostovou. Její motto zní „Evropa by měla pískat spravedlivě“. Se všemi zvolenými politiky nehledě na politické strany by chtěla vytvořit „jednotný tým, který bude hájit naše české zájmy.“ Její prioritou je oblast sportu a přistěhovalecká politika. Největším problémem Evropy jsou podle ní takzvaní „nepřizpůsobiví imigranti,“ kteří se nechtějí přizpůsobit evropským pravidlům a hodnotám. Volby se konají 23. a 24. května; ČT24 proto každý všední den v odpoledním vysílání představuje jednotlivé kandidáty.

Radostová: Na uprchlíky z Ukrajiny Unie není připravena (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

Programem hnutí Úsvit je přímá demokracie. V evropském kontextu chce strana především zpřísnit imigrační politiku. „Hnutí Úsvit přišlo s peticí proti nepřizpůsobivým imigrantům u nás. Toto téma je zajímavé i s ohledem na ukrajinskou krizi, protože do Česka se může přemístit obrovské množství uprchlíků a domnívám se, že na to absolutně nejsme připraveni,“ dodala.

Tématem volební kampaně Kateřiny Radostové je sport. „Ráda bych, aby náš sport (a to nejen profesionální, ale také amatérský) měl svého bojovníka na půdě Evropské unie,“ říká. „Považuji svou kandidaturu do Evropského parlamentu za nutnou, když samotná Smlouva o fungování EU z roku 2009 institucionalizovala pozici sportu ve strukturách EU a ráda bych pomohla českému sportu dostat se do záře evropských reflektorů,“ píše na svých webových stránkách. Sama sebe na evropském poli vidí ve výboru pro kulturu a vzdělávání, konkrétně by se chtěla věnovat dotacím pro sport.