Končí další dodavatel energií. O plyn a elektřinu tři tisíce zákazníků Ray Energy nepřijdou

Po Bohemia Energy končí další dodavatel energií. Konec oznámila Ray Energy, vyplývá z informací na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE). Podle jeho dat dodává firma energie téměř třem tisícům zákazníků.

Ray Energy je již několikátým dodavatelem energií, kteří od poloviny října oznámili ukončení činnosti. Po Bohemia Energy, která dodávala energie asi 900 tisícům klientů, skončil také Kolibřík energie s 28 tisíci zákazníky a firma A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy.

Ray Energy podle dat OTE dodávala elektřinu 2498 zákazníkům, plyn 478 odběratelům, řadí se tak mezi menší dodavatele. Oznámení o ukončení dodávek obdržel operátor trhu od společnosti v úterý v 15:40.

Odběratelům budou zahájeny dodávky dodavatelem poslední instance, bez energií tedy nezůstanou. Dodávky jim zajistí dominantní dodavatel v daném regionu.

Dodavatelem poslední instance jsou v případě dodávek elektrické energie v současné době v závislosti na konkrétním regionu společnosti E.ON Energie (jižní části republiky), Pražská energetika (Praha a nejbližší okolí) a ČEZ Prodej (střed a sever Česka). U plynu pak E.ON Energie (Jihočeský kraj), Pražská plynárenská (Praha a nejbližší okolí) a innogy Energie (zbytek Česka). 

CNN Prima News na svém webu uvedla, že zákazníky Ray Energy osloví společnost SPP CZ, do pátku by měla poslat nabídku a následně zajistit převod odběrného místa. SPP spadá jako dceřiná společnost největšího slovenského dodavatele energií Slovenského plynárenského priemyslu, a. s.

Skupina SPP dodává zemní plyn v České republice a na Slovensku více než 1,3 milionu zákazníkům, od domácností až po velkoodběratele. Podle dat OTE dodává SPP v tuzemsku elektřinu 2707 zákazníkům, plyn 16 820 odběratelům.