Českou pojišťovnu povede od září Roman Juráš. Dosud šéfoval Generali na Slovensku

Generálním ředitelem a předsedou představenstva České pojišťovny (ČP) bude od letošního 1. září Roman Juráš (48). Vedení pojišťovny přebírá od Marka Jankoviče, který ČP vedl od poloviny roku 2015. Firma o tom informovala v pátek.

Juráš bude současně manažerem skupiny Generali v ČR. Do České pojišťovny přichází ze Slovenska, kde z pozice generálního ředitele a předsedy představenstva vedl slovenskou pojišťovnu Generali. ČP je součástí skupiny Generali, jednoho z největších poskytovatelů pojištění v Evropě.

V pojišťovnictví pracuje Juráš více než 20 let. Ve skupině Generali pracuje od roku 1996, kdy byl zodpovědný za zavedení dceřiné společnosti Generali na Slovensku. V roce 2007 byl jmenován generálním ředitelem pojišťovny Generali na Slovensku. Od roku 2008 zastával pozici šéfa bankopojištění v Generali Versicherung ve Vídni. V roce 2013 se vrátil do vedení slovenské Generali. Juráš se narodil v Prostějově a vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Bratislavě.

  • Česká pojišťovna, která patří mezi největší tuzemské pojišťovny, je součástí skupiny Generali. Italská finanční skupina se silnou mezinárodní působností byla založena v roce 1831 a s předepsaným pojistným převyšujícím 66 miliard eur (1,7 bilionu korun) v roce 2018 patří mezi největší světové poskytovatele pojištění.
  • Zdroj: ČTK

Provozním ředitelem České pojišťovny bude jmenován Jiří Doubravský, pozici obchodního ředitele bude zastávat Pavel Mencl. Juráš, Doubravský a Mencl doplní k 1. červenci 2019 představenstvo České pojišťovny. Mencl, současný generální ředitel a předseda představenstva pojišťovny Generali v ČR, povede interní distribuční síť České pojišťovny.

Pro Generali začal Mencl pracovat v roce 1995 jako regionální ředitel v Hradci Králové. Od roku 2007 zastával pozici obchodního ředitele a v roce 2008 se stal členem představenstva pojišťovny Generali.