Policisté kvůli údajným daňovým únikům zadrželi 22 lidí

Razii kvůli podezření z daňových úniků provádí policie a celní správa na zhruba šedesátce míst v Česku. Upozornil na to server Neovlivní.cz, podle nějž by celková škoda měla být v řádu stovek milionů korun. Dosud policisté zadrželi dvaadvacet lidí. Případ dozoruje tým Lenky Bradáčové.

Informaci o zásazích policistů a celníků potvrdil pro ČTK mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Nechtěl ale zatím blíže upřesnit, co přesně policisté vyšetřují.

„Tým Daňové kobry, příslušníci NCOZ a celní správy provádějí dnes na několika desítkách míst České republiky úkony trestního řízení. V tuto chvíli nebudeme poskytovat bližší informace,“ uvedl mluvčí. 

Podle informací Radiožurnálu se daňové úniky měly týkat fakturování služeb, při kterém nebylo odvedeno DPH. Na případu celníci pracovali rok a půl, podezřelými mají být desítky lidí. Dosud policie zadržela dvaadvacet osob, jak vyplývá z prohlášení státní zástupkyně Dagmar Pětníkové z Vrchního státního zastupitelství v Praze. 

„Státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze vykonává dozor nad postupem policejních orgánů v přípravném řízení v trestní věci daňového charakteru. Do současné doby bylo zadrženo dvacet dva osob, žádná z nich nebyla dosud obviněna,“ sdělila Pětníková.