Na Náchodsku havaroval autobus s 20 lidmi, pět z nich je zraněných

U obce Černčice na Náchodsku ve čtvrtek ráno narazil autobus s 20 lidmi včetně řidiče do stromu a skončil v příkopu. Pět lidí utrpělo lehká zranění, záchranáři je převezli do nemocnic. Hasiči na místo nehody vyslali evakuační autobus, aby do něj cestující z havarovaného autobusu mohli přesednout.

Nehoda se stala na silnici II/308 vedoucí z Nového Města nad Metují směrem na Bohuslavice. Hlášení o havárii hasiči dostali v 7:46. „Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, narazilo do stromů podél silnice a skončilo v příkopu,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Pět lidí bylo při nehodě zraněno, záchranáři je převezli do nemocnic v Hradci Králové a Náchodě. Mezi zraněnými byl i řidič. „Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. Příčiny nehody vyšetřujeme,“ řekla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. 

U Černčic na Náchodsku havaroval autobus
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Na místo vyjelo pět jednotek hasičů, včetně evakuačního autobusu z Hradce Králové. Všichni cestující se dostali z havarovaného autobusu, nikdo nebyl zaklíněn a hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat.

Do evakuačního autobusu hasičů přestoupilo osm cestujících a dál s ním pokračovali v cestě. „Zbytek cestujících si zajistil odvoz vlastními silami,“ dodala mluvčí hasičů.

Silnice zůstala průjezdná, hasiči ji uzavřeli jen na nezbytně nutnou dobu kvůli úklidu. Vyproštění havarovaného autobusu si zajistil sám dopravce, uvedli hasiči.

U Černčic na Náchodsku havaroval autobus
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje