V Horních Počernicích se srazil autobus s nákladním autem. Osm zraněných

V pražských Horních Počernicích se v pondělí večer srazil autobus s nákladním autem. Záchranáři ošetřili osm zraněných. Dva lidi museli vyprostit hasiči a jednoho z nich transportoval do nemocnice vrtulník.

Nehoda se stala v ulici U Tabulky. „V autobusu se zranilo celkem osm osob, z nichž my jsme dvě osoby vyprošťovali, trvalo to dvacet minut,“ uvedl velitel zásahu Miloš Němeček.

Na místo vyrazily tři vozy záchranné služby. Nejvážněji zraněného – řidiče autobusu – musel transportovat vrtulník. Všichni zranění byli do nemocnic rozvezeni hodinu od začátku zásahu.„Ve spolupráci se záchrankou se dostavil i speciální automobil Atego, do kterého byli umístěni zbývající zranění,“ dodal Němeček.

Ostatní cestující opustili místo nehody ještě před příjezdem záchranářů. Dalších devět lidí odvezl zhruba ve tři čtvrtě na jedenáct speciální autobus na policejní stanici, aby popsali, jak k nehodě došlo. 

Policisté i hasiči zůstali na místě dlouho do noci

Podle Twitteru Pražské integrované dopravy (PID) se nehoda stala krátce po půl deváté večer. „Autobus linky 220 spol. Arriva City mířil od Logistické zóny Horní Počernice směrem na Černý Most,“ uvedla PID. Policisté i hasiči zůstali na místě dlouho do noci.