Debata ČT Zemana s Drahošem se odehraje v pražském Rudolfinu, mohou si vzít 30 příznivců

Předvolební diskuze obhájce prezidentského postu Miloše Zemana s jeho vyzyvatelem Jiřím Drahošem se odehraje před kamerami České televize v pražském Rudolfinu. Každého z kandidátů bude moci přijít podpořit třicet příznivců.

Klíčový předvolební duel s názvem: Volba prezidenta ČR 2018 – Prezidentský duel – finále se odehraje ve čtvrtek v přímém přenosu České televize z místa, kde byl třikrát zvolen hlavou státu Tomáš Garrigue Masaryk.

Živý souboj Miloše Zemana a Jiřího Drahoše bude moderovat Světlana Witowská. „Světlana je zkušená moderátorka, která dlouhodobě odvádí výborné výkony v rozhovorech s vrcholnými politiky,“ vysvětlil rozhodnutí ředitel zpravodajství a sportu ČT Zdeněk Šámal. Tradiční moderátor politických diskuzí Václav Moravec už dříve moderování duelu odmítl

Debata se volbou Rudolfina vrací na místo, které hostilo natáčení rozhovorů s kandidáty před prvním kolem volby. Do reprezentativních prostor Rudolfina mohou kandidáti přivést třicet svých příznivců. Devadesátiminutový přenos začne ve čtvrtek 25. ledna od osmé hodiny večer na ČT1 a ČT24.