V centru Mariánských Lázní hořelo

Mariánské Lázně - V centru Mariánských Lázní pozdě večer hořel třípatrový dům. Požár likvidovali profesionálové z Hasičského sboru Karlovarského kraje a tři jednotky dobrovolných hasičů. Záchranáři ošetřili šest lidí, ženu a dvě děti převezli do nemocnice.

Hořet začalo v jednom z podkrovních bytů. Zřejmě šlo o zkrat v televizoru. Oheň se rychle rozšířil z bytu do půdního prostoru nad celým domem. Místy se objevily plameny i na střeše. Hasiči se snažili dostat oheň pod kontrolu, aby mohli vyvést z domu obyvatele všech bytů. „Před naším příjezdem byli obyvatelé pod patrem, kde hořelo, evakuováni. Na patře zůstaly dvě rodiny, které odmítaly odejít, protože jedna rodina tam měla malé dítě. Nemáme prostředky, abychom dítě dostali zakouřeným prostorem ven. Obě rodiny však jsou mimo ohrožení,“ popisuje situaci velitel zásahu David Pospíšil z HZS Karlovarského kraje.

Zdravotní záchranáři dlouho nevěděli, kolik vlastně lidí budou muset ošetřit. V protější restauraci zřídili evakuační středisko. „My nevíme, kolik lidí přesně je uvnitř. Zatím tam nemůžeme, protože tam stále hoří a jsou tam hasiči. Máme ošetřeny dvě děti a čtyři dospělé,“ tlumočí stanovisko záchranářů lékař Antonín Nykodém. „Měl jsem tam osmiměsíčního syna, osmiletou dceru odvezla záchranka na kontrolu kvůli zplodinám. Doufám, že budou v pořádku. Co k tomu více říct, je to neštěstí,“ netají se obavami o své blízké obyvatel domu Pavel Znamenáček.

Asi půl hodiny před půlnocí oznámili hasiči záchranářům, že v bytech, kde hořelo, už nikdo není.