Rozhovory se senátními kandidáty: obvod Litoměřice

Senátní volby: Ladislav Chlupáč (ODS) a Ondřej Štěrba (ANO) (zdroj: ČT24)

ČT24 připravila rozhovory s kandidáty do Senátu, kteří postoupili do druhého kola, a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. Ve volebním obvodu Litoměřice postoupil lékař Ondřej Štěrba (ANO), utká se s dosavadním senátorem Ladislavem Chlupáčem (ODS, kandiduje za koalici KDU+ODS+TOP 09).

Ondřej Štěrba se původně účastnil rozhovoru už souběžně s Ladislavem Chlupáčem, ale kvůli technickým výpadkům ve zvuku s ním ČT celý rozhovor natočila znovu.

Senátní volby: Ondřej Štěrba (ANO) (zdroj: ČT24)

Voleb se v Litoměřicích zúčastnilo 30,98 procenta voličů a o hlasy usilovalo osm kandidátů. Štěrba získal 37,87 procenta hlasů, druhý Chlupáč má 15,83 procenta hlasů.

Třetí v pořadí skončil Petr Liška (STAN) s 13,75 procenta hlasů. Čtvrtou příčku obsadil Miroslav Jiránek (Piráti), volilo ho 10,7 procenta lidí. Pátý byl Jan Skalický (Stačilo!) s 7,35 procenta. Šestý je Martin Kratochvíl (Svobodní) s 7,09 procenta. Sedmý Ilja Baudiš (SPD a Trikolora) dostal 6,32 procenta hlasů a poslední Vladimír Vlk (ČS) pak má 1,05 procenta.

Zdroj: ČSÚ, ČT24