Oprava železničního přejezdu komplikuje dopravu na hlavním tahu z Českých Budějovic na Rakousko

Události v regionech: Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska (zdroj: ČT24)

Opravuje se poničený železniční přejezd v Kaplici – nádraží na hlavní silnici, která spojuje České Budějovice a hraniční přechod s Rakouskem v Dolním Dvořišti. Je tam proto uzavírka a řidiči musí jezdit po objízdných trasách.

Obvykle rušný železniční přejezd se uzavřel a auta se mezitím vydávají na objízdné trasy.

Je jich několik. Nákladní vozidla nad dvacet tun musí využít tu nejdelší, která vede mimo jiné kolem lipenské přehrady, přes Černou v Pošumaví. Vozy do deseti tun mají objížďku mnohem kratší, přes Trhové Sviny.

Dělníci opravují poškozený přejezd, na kterém se podepsala intenzivní doprava. „Musíme se s tím nějakým způsobem sžít. Protože jednak jsme na to trošku zvyklí v naší oblasti, že občas uzavírky jsou, a těšíme se, že to bude opravené,“ řekl místostarosta Pavel Svoboda (Kaplice společně).

„Během třech dnů maximálně, snad to zkrátíme, opravíme to a opět to otevřeme,“ dodal mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Od 13. května dopravu budou řídit kyvadlově a omezení skončí 28. května. Poté bude následovat poslední etapa, o které bude Ředitelství silnic a dálnic informovat. Stavební práce vyjdou na 19,5 milionu korun bez DPH.