O prodlouženém víkendu nepojede metro mezi stanicemi Muzeum a Kačerov

Od pátku 17. listopadu do neděle 19. listopadu nebude v obou směrech jezdit metro na trase C mezi stanicemi Kačerov a Muzeum. Provoz metra mezi Hlavním nádražím a Kačerovem nahradí autobusy.

V době výluky, od zahájení provozu v pátek ráno, přes sobotu a po celou neděli, bude zavedena náhradní autobusová linka XC. Dopravní podnik také posílí linky 135 a 196. U uzavřených stanic metra a u přestupů na náhradní autobusovou dopravu budou cestujícím radit informační pracovníci.

  • Směr Kačerov
    - Hlavní nádraží: ulice Wilsonova, zastávka linky 905
    - Muzeum: ulice Wilsonova, zastávka linky 905
    - I. P. Pavlova: ulice Sokolská, zastávka linky 905
    - Vyšehrad: ulice 5. května, v zaslepeném vyústění ulice U Gymnázia
    - Pražského povstání: ulice Na Pankráci, zastávka linky 905
    - Pankrác: ulice Na Pankráci, zastávka linky 905
    - Budějovická: ulice Budějovická, 20 metrů před křižovatkou s ulicí Pacovská
    - Kačerov: v autobusovém obratišti
  • Směr Hlavní nádraží
    - Kačerov: v autobusovém obratišti, v zastávce autobusu nejblíže výstupu z metra
    - Budějovická: ulice Budějovická, zastávka linky 905
    - Pankrác: ulice Na Pankráci, zastávka linky 905
    - Pražského povstání: ulice Táborská, zastávka linky 193
    Vyšehrad: ulice 5. května, 50 metrů za křižovatkou s ulicí Lounských
    - I. P. Pavlova: ulice Legerova, zastávka linky 905
    - Muzeum: ulice Legerova, před odbočením do ulice Vinohradská (na úrovni tramvajové zastávky)
    Hlavní nádraží: ulice Wilsonova, zastávka linky 905

Dopravní podnik rovněž upozorňuje, že ve stanici Kačerov chybí bezbariérový přístup do metra, doporučuje proto využít autobusové linky 118 a 170 z oblasti Spořilova a 135, 136, 170 a 213 z oblasti Jižního Města. Od Nemocnice Krč lze využít linku 193. U Hlavního nádraží bude po domluvě s řidičem zajištěna možnost výstupu u výtahů do haly vlakového nádraží.

Důvodem dopravního omezení v metru bude výměna pražců mezi stanicemi Budějovická a Pražského povstání. Celkem 392 kusů opotřebovaných dřevěných pražců nahradí betonové. Část z nich už dopravní podnik vyměňuje nyní v noci, za jednu noc však zvládne vyměnit maximálně šest pražců.

V létě byl provoz na části linky C omezen po devět dnů

Letos jde už o několikátou výluku na trase C. Naposledy dopravní podnik omezil provoz v létě. Od 1. července až do 9. července autobusy nahradily soupravy metra mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.

V současnosti pak platí v metru několik dlouhodobých omezení. Ve stanici Anděl na lince B je uzavřen vchod a východ ve směru k obchodnímu centru, takže lidé mohou používat výstup pouze ve směru k autobusovému obratišti Na Knížecí. K běžnému režimu by se stanice měla vrátit zhruba v červnu 2018.

Ve stanici Muzeum je na lince A uzavřené nástupiště pro směr Depo Hostivař. Například pro jízdu do stanice Muzeum ve směru od Nemocnice Motol je tak třeba dojet až do stanice Náměstí Míru a následně přestoupit na vlak v opačném směru.

Výstavba pohyblivých schodů ve stanici Nádraží Veleslavín pak od listopadu uzavřela vstup u nástupních zastávek autobusů v obratišti.

Od 22. listopadu se pak uzavřou vstupy stanice Palmovka v oblasti autobusového obratiště. V lednu příštího roku se zase na několik měsíců cestujícím znemožní výstup ve stanici Náměstí Republiky, a to ve směru na stejnojmenné náměstí.