Muž spadl do kanalizační stoky, zatím ho nenašli

Policistům a hasičům se nepodařilo nalézt muže, který dopoledne spadl do kanalizační stoky v Praze 6. Šlo o dělníka, který pracoval na rekonstrukci hotelu Pyramida. Hasiči prohledávali kanalizaci několik hodin, muže se jim ale nepodařilo najít a po 15. hodině pátrání prozatím ukončili. V něm pokračovali policisté z poříčního oddělení, ani ti ale muže nenašli.

Hasiči prohledávali kanalizaci od Patočkovy ulice až po čistírnu odpadních vod v Dejvicích. „V 15:19 byla pátrací akce prozatím ukončena, případ jsme předali pracovníkům Pražských vodovodů a kanalizací, kteří si hasičské jednotky v případě nutnosti znovu povolají,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

Členové poříčního oddělení policie hledali muže ve Vltavě. Neúspěšně prohledali oba břehy až do Klecan. „Pátrání bude pokračovat v rámci běžného výkonu služby,“ uvedla policie na Twitteru.

Dělníkovi, který spadl do šest metrů hluboké výpusti na dešťovou vodu, se nejprve snažil pomoci jiný dělník. Při pomoci se zranil a odvezla ho záchranná služba, řekl Kavka. „Třicetiletý muž byl po vyšetření a zajištění tepelného komfortu převezen s podchlazením a oděrkami do Ústřední vojenské nemocnice,“ uvedla záchranná služba na Twitteru.

Policie přijala oznámení o události zhruba v 11 hodin. „Podle oznámení jeden z dělníků spadl do kanalizační stoky a měla ho odplavit voda,“ popsal mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Na místě zasahovali potápěči a lezci pražských hasičů a také takzvaný USAR tým, který se zaměřuje na vyhledávání a vyprošťování lidí uvězněných v sutinách při přírodních katastrofách či nehodách. „K zásahu bylo ještě povoláno posilové družstvo z Krče s lezeckým vybavením na Mariánské hradby, kde byla objevena další větev kanalizační sítě,“ uvedl Kavka.

Práci hasičům kromě stísněných prostorů komplikoval déšť, protože stoupající voda způsobila silný proud.

Potápěči pražských hasičů loni například prohledávali několik dnů podzemí Motolského potoka, kam přívalový déšť smetl hledače kešek.