Lidé naletěli podvodnému majiteli autobazaru

Hradec Králové - Lidé, kteří svěřili svá auta královéhradeckému autobazaru Herkules, se obávají, že se stali oběťmi podvodu. Nemají ani auta, která dali k prodeji, ani peníze. Bazar je zavřený a jeho majitel s nikým nemluví. Policii už se ozvalo dvanáct poškozených majitelů. Zatím zjištěná škoda již dosáhla několika milionů korun.

Na místě, kde ještě nedávno byly nabízené k prodeji desítky aut, zůstávají poslední dva kusy. Auta jsou pryč, bazar je zavřený, ale klienti na peníze stále čekají. Policie dosud eviduje jednatřicet postrádaných vozů. „Osmačtyřicetiletý majitel autobazaru z Hradce Králové zatím zpronevěřil 5,3 milionu korun,“ informuje mluvčí Policie ČR Hradec Králové Anna Pešavová.   

Podvedená se cítí i Blanka Podlipná. Do autobazaru dala auto, které chtěla prodat za devadesát tisíc korun. Jak se jí podařilo zjistit, auto obchodník zřejmě prodal někam na Moravu, ale peníze dosud nedostala. „Volala jsem do autobazaru a nikdo se mi neozval. Pak to zvedl jeden zaměstnanec a ten mi řekl, že neví, kde auta jsou,“ říká poškozená Blanka Podlipná. „Já patřím mezi ty šťastlivce, kteří mají auto na ploše autobazaru Herkules. Doufám, že v nejbližší době dostanu auto zpět,“ uvádí majitelka auta Kateřina Slováková.   

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)

Majitel autobazaru Michal Zeman má telefon nedostupný. Údajně je v nemocnici. „Lidem by měli ze slušnosti napsat dopis a dát jim vědět, co s těmi auty je. Když se nesnažím sama, tak mi nikdo nic neřekne,“ zlobí se Blanka Podlipná.  

Policie případ vyšetřuje jako zpronevěru. Pachateli za ní hrozí trest až deset let odnětí svobody.