Nadprůměrně teplý říjen pokračuje. Během týdne se ale čekají srážky

Studio 6: Aktuální předpověď počasí (zdroj: ČT24)

V Česku bude dál nadprůměrně teplo. Teploty se budou v týdnu podle předpovědi šplhat až k osmnácti stupňům Celsia, od úterý se čekají přeháňky nebo déšť. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Průměrná teplota pro nynější týden z let 1991 až 2020 je pod osmi stupni Celsia.

„Příliv teplejšího vzduchu od jihozápadu pokračuje, a tak při převážně slunečném počasí teploty vzduchu dnes (v pondělí) vystoupí na příjemných čtrnáct až osmnáct stupňů Celsia,“ uvedl ČHMÚ. Oblačnost bude přibývat odpoledne, ale beze srážek.

K osmnácti stupňům Celsia se teploty vedle pondělí mohou dostat také v úterý na východě Česka. Do poloviny týdne se mírně ochladí, ve středu předpověď počítá s nejvyššími denními teplotami kolem patnácti stupňů. Ve čtvrtek a v pátek se maxima mají posunout na šestnáct stupňů Celsia a o víkendu ještě o stupeň výš. 

Po pondělku beze srážek meteorologové od úterý čekají déšť nebo přeháňky, v úterý se mohou ojediněle objevit i bouřky. Počasí se srážkami bude pokračovat i během podzimních školních prázdnin od čtvrtka a také o víkendu. V některých dnech mohou být i mlhy.