Trip hop přímo do žíly. Headlinery Rock for People jsou Massive Attack

Massive Attack uroní v Česku Teardrop. Rock for People oznámil, že právě trip hopová legenda bude headlinerem červencového hudebního festivalu v Hradci Králové. Bristolské duo se tak do tuzemska vrací po šesti letech. Pódium budou sdílet s matadory The Offspring, elektronickými Chvches, s indie-rockery The 1975 nebo s metalisty Bullet for My Valentine.

„Bristolští Massive Attack patří k nejvýraznějším britským hudebním formacím posledního čtvrtstoletí. Svým temným stylem vstřebávajícím prvky elektronické taneční hudby, hip hopu, dubu, ale i jazzu či soulu, položili základy pro zcela nový styl,“ popsali organizátoři Rock for People. 

22. ročník festivalu se koná mezi 3. a 5. červencem v hradeckém Festivalparku.

Massive Attack se od páté desky Heligoland odmlčeli. Když loni na podzim po pětileté odmlce oznámili na letošek evropské turné a slíbili i čerstvý materiál, způsobili tím v hudebním světě i mezi svými četnými fanoušky menší pozdvižení. Na konci ledna vydali EP Ritual Spirit, na němž poprvé od roku 1994 přizvali také bývalého parťáka Trickyho.

Kapela v průběhu let ale spolupracovala s celou řadou osobností. Na jejich albech i koncertech hostovali například Sinéad O'Connor, Damon Albarn, Mos Def nebo naposledy Young Fathers. Dvojice celosvětově prodala přes 11 milionů nosičů. Novinku plánuje na konec letošního roku.