Jedny šaty a tréma. Adele se po letech vrátila na britská pódia

Zpěvačka Adele nadchla publikum zahajovacím koncertem nového světového turné. Koncertem v Belfastu se v pondělí večer po více než čtyřech letech vrátila na domácí britská pódia. Britská kritika je převážně spokojená, ale upozornila, že Adele nijak nepřekvapila. Před týdnem zpěvačka ovládla prestižní Brit Awards.

Popová hvězda v severoirské metropoli nadchla 11 tisíc fanoušků. Podle britských médií někteří z nich přijeli až z Japonska a Jihoafrické republiky. Všechny koncerty světového turné jsou již vyprodány. Praha mezi zastávkami není, pro české fanoušky je nejbližší příležitostí koncert v Berlíně, ale i tam je už beznadějně vyprodáno.

Žádné ohňostroje

V Belfastu zpěvačka vystoupila v dlouhých černých šatech s blyštivým efektem a netajila svou obrovskou trému, kterou svým fanouškům veřejně přiznává. „Když jsem vyjížděla na pódium, myslela jsem si, že umřu. Říkali mi, abych mezi prvními třemi tituly nemluvila, aby si moje nervy trochu odpočinuly,“ podotkla Adele.

Adele se úspěšně vrátila na britská pódia (zdroj: ČT24)

Sedmadvacetiletá Adele zahájila turné k poslední desce v tradičním stylu, žádné ohňostroje , žádné převlékání a žádní tanečníci, pouze jedny šaty a kapela. Je tomu pět let, kdy americké turné musela v jeho průběhu zrušit, když jí začaly krvácet hlasivky. Podstoupila operaci, přestala kouřit, porodila své první dítě a nyní se v plné síle vrátila na pódia.

Aktuální show nejposlouchanějšího hudebníka světa loňského roku zahrnuje 18 písní včetně hitů jako Set Fire To The Rain, Make You Feel My Love, Rolling In The Deep nebo Hello.

Britský tisk je s jejím vystoupením převážně spokojený. Bulvární The Sun napsal, že „ukázalo, proč je nejúspěšnější a nejoslavovanější umělkyní své generace“. List Daily Mail pochválil Adelinu „působivou, ale příjemně staromódní show, která fanoušky nadchla“. Deník The Guardian zase píše o „solidní, ale ne překvapivé show“.

Adelino poslední album nazvané 25, které vyšlo koncem listopadu, stále kraluje žebříčkům včetně aktuálního žebříčku 200 nejprodávanějších alb časopisu Billboard. Adele uspěla také na posledním ročníku Brit Awards. Stala se absolutním vítězem britských cen, získala cenu za globální úspěch, bodovala v kategorii zpěvačky, alba i písně roku.