O víkendu se oteplí až nad deset stupňů Celsia. Na horách ale může sněžit

V Česku se od víkendu oteplí až nad deset stupňů Celsia. Nebe bude oblačné až zatažené s přeháňkami nebo deštěm, ve vyšších polohách může i sněžit, vyplývá z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ve čtvrtek ráno se podle jeho výstrahy může zejména na severu a severozápadě Čech tvořit ledovka.

Ve čtvrtek budou teploty v Česku stoupat přes den k osmi stupňům Celsia, v pátek k sedmi stupňům, v noci může i mrznout. Výstraha před slabou ledovkou platí do 10 hodin ráno pro část Středočeského, Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje, ve východní části Jihočeského kraje a v Jeseníkách.

Od severozápadu se přes Česko rozšíří déšť nebo přeháňky, nad 800 metrů nad mořem i sněžení. Sněžit může později a v pátek i v polohách nad 500 metrů nad mořem. Podobné počasí s deštěm a přeháňkami meteorologové očekávají také o víkendu, hranice sněžení se ale kvůli oteplení posune výrazně výše.

Teploty přes den se mohou v sobotu dostat až na deset stupňů Celsia, v neděli na 12 a v pondělí na 13 stupňů. Nadprůměrně teplo má být podle předpovědi také v dalších dnech příštího týdne. Teploty pod nulou už nebudou ani v noci.