Celníci zadrželi padělky bot v luxusním obchodě v centru Prahy

Padělky sportovní obuvi odhalili celníci v jednom z luxusních obchodů v ulici Na Příkopě v centru Prahy. Na kontrolu se vydali po anonymním udání adresovaném majiteli ochranné známky. Zabavili celkem 21 párů bot, jejichž originály by stály 800 tisíc korun.

„Jednalo se o velice zdařilé napodobeniny. Nesetkáváme se často, že bychom zajišťovali padělky v podobně luxusních obchodech,“ řekla mluvčí Celního úřadu pro hlavní město Prahu Ivana Kurková.

Prodejna nabízela padělky limitované edice bot značky Nike, jedny prodávala za desítky tisíc korun. Podle celníků majitelka obchodu uvedla, že nevěděla, že jde o padělky. Nyní proto budou zjišťovat, kde boty nakoupila a kdo je vyrobil.

Pražští celníci zajistili padělky značkové obuvi v luxusním obchodě v centru Prahy
Zdroj: Celní správa ČR

Při kontrole byl na místě i zástupce majitele ochranné známky, který potvrdil, že se skutečně jedná o falzifikáty. Celníci celkem zabavili 21 krabic obuvi, majiteli známky by tak v případě prodeje vznikla škoda 800 tisíc korun.

Pražští celníci zajistili padělky značkové obuvi v luxusním obchodě v centru Prahy
Zdroj: Celní správa ČR

Podobné případy se už v minulosti staly. Například v roce 2014 kontroloři České obchodní inspekce našli ve dvou luxusních obchodech v Praze téměř tři sta kusů padělaného oblečení značek jako Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana, Polo Ralph Lauren, A&F nebo Giorgio Armani. Cena padělků se navíc výrazně nelišila od ceny originálů.