TÉMA

Želízy

Účast v dodatečných či opakovaných komunálních volbách přesáhla šedesát procent

Přes 61 procent voličů nakonec přišlo hlasovat v dodatečných či opakovaných komunálních volbách, které se v sobotu uskutečnily ve dvanácti obcích. Protože šlo především o velmi malé obce, kde se při řádném termínu loni v září vůbec nepodařilo sehnat nezbytný počet kandidátů, kandidovala hlavně sdružení nezávislých, případně samostatní nezávislí kandidáti. Ti také dostali drtivou většinu hlasů. Stranické kandidátky o ně usilovaly pouze v severočeské Moldavě, i tam ale po boku místních sdružení. Koalice SPOLU v obci získala tři mandáty, SPD jeden.
8. 1. 2023|

Dvanáct obcí volilo zastupitelstvo. V Moldavě tentokrát komise vyškrtnuté voliče poslala pryč

V sobotu v deset hodin večer skončily dodatečné nebo opakované komunální volby ve dvanácti obcích. Většinou se konaly proto, že se – na rozdíl od loňského září – podařilo sehnat dostatek kandidátů. V krušnohorské Moldavě nařídil opakování hlasování soud. Stejně jako v řádném termínu přišli do volební místnosti i lidé, kteří byli ze seznamu voličů vyškrtnuti. Tentokrát je volební komise nenechala hlasovat.
7. 1. 2023Aktualizováno7. 1. 2023, 22:03|

V Želízech na Mělnicku budou lidé volit znovu. O odstoupení kandidátů se dozvěděli ve volební místnosti

Komunální volby se budou muset znovu konat v Želízech na Mělnicku, kde v týdnu před hlasováním odstoupili kandidáti. Obec nyní čeká na vypsání nového termínu voleb.  Zastupitelstvo, které vzešlo z proběhlých voleb, proto paradoxně nebude funkční a obec do té doby povede dosavadní starosta Milan Zajíček, který už nekandidoval.
24. 9. 2022Aktualizováno24. 9. 2022, 18:16|