TÉMA

Xiaomi

Antimonopolní úřad uložil distributorovi elektroniky pokutu 24,5 milionu za kartel

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potrestal plzeňskou společnost Beryko, která je distributorem elektroniky značky Xiaomi, pokutou 24,46 milionu korun za účast v kartelové dohodě. Druhá firma, která se kartelu účastnila, společnost Witty se sídlem v Praze, vyvázla bez postihu, protože protisoutěžní jednání nahlásila jako první a umožnila kartel odhalit. Rozhodnutí je pravomocné, žádná z firem proti němu nepodala rozklad.
13. 4. 2023|

Litva vyzvala své občany, aby nekupovali čínské mobily Xiaomi a zbavili se těch, co už mají

Litva v úterý vyzvala své občany, aby nekupovali mobilní telefony od čínské společnosti Xiaomi. Podle litevského ministerstva obrany mají zařízení zabudovanou schopnost rozeznat a cenzurovat obsahy, které vadí Pekingu, uvedla agentura Reuters. Čínská firma na tvrzení litevského ministerstva nereagovala. Telefony Xiaomi patří mezi nejoblíbenější i v Česku. Čínská firma tvrzení litevského ministerstva popřela.
22. 9. 2021Aktualizováno22. 9. 2021, 19:15|

USA umístily devět čínských společností včetně Xiaomi na černou listinu

Administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa umístila na černou listinu podniků spojených s ozbrojenými silami dalších devět čínských společností, včetně výrobce chytrých telefonů Xiaomi. Cena akcií Xiaomi se v reakci na krok USA propadla na hongkongské burze o více než deset procent.
15. 1. 2021|