TÉMA

Výplaty

Ruští vojáci nedostávají slíbené výplaty, morálku Ukrajinců podkopávají změny v odměnách

Ruští vojáci bojující na Ukrajině nedostávají včas slíbené výplaty, stěžují si jejich rodiny. Peníze přicházejí pozdě, ve zkrácené výši, nebo také vůbec. Problémy s odměňováním se objevují také na ukrajinské straně. Mnozí vojáci upozorňují, že nedávné omezení bonusů za službu na frontové linii nebo v její blízkosti je nespravedlivé, komplikuje pořizování bojového vybavení i zabezpečení rodin, a podkopává morálku obránců země.
3. 4. 2023|

Příspěvek na bydlení bude od října pro více lidí, teď ale nechodí některým žadatelům včas

O příspěvek na bydlení by od října mohlo žádat víc lidí. Ministerstvo práce chce zvýšit normativy – hranice přiměřených nákladů na bydlení, ze kterých se dávka počítá. Dál bude platit, že na ni dosáhnou ti, kdo vydají víc než třicet procent příjmů, v Praze to pak bude 35. Ne všem ale chodí peníze včas.
18. 9. 2022|

Začala výplata vkladů klientům Sberbank. Česká národní banka varuje před dezinformacemi

Garanční systém finančního trhu (GSFT) začal ve středu prostřednictvím poboček Komerční banky vyplácet náhrady vkladů klientům Sberbank CZ. Během středečního dopoledne banka obsloužila zhruba sedm tisíc klientů a vyplatila jim náhrady vkladů za 3,7 miliardy korun, z toho v hotovosti zhruba sto milionů korun. Náhrady se budou vyplácet tři roky, tedy do března 2025. V souvislosti s krachem Sberbank CZ upozornila také Česká národní banka na šířící se dezinformace o stabilitě českého bankovního sektoru. Jsou podle ní zcela nepodložené a mohou být vyhodnoceny jako šíření poplašené zprávy, tedy trestný čin.
9. 3. 2022Aktualizováno9. 3. 2022, 19:11|