TÉMA

Volkmarsen

Německý soud poslal na doživotí muže, který loni vjel do masopustního průvodu

Soud v Německu uložil doživotní trest vězení muži, který loni v únoru úmyslně najel autem do karnevalového průvodu v západoněmeckém městě Volkmarsen a zranil nejméně 88 lidí včetně 26 dětí. Soudce tak vyhověl požadavku státního zastupitelství, podle nějž nepřipadal nižší trest v úvahu, protože obžalovaný jednal zákeřně, nebezpečně a z nízkých pohnutek. Doživotní vězení je nejvyšším trestem udělovaným v Německu.
16. 12. 2021|

Po najetí auta do masopustního průvodu v Německu zůstává 35 lidí v nemocnici

Po incidentu, při němž v pondělí 29letý Němec autem najel do masopustního průvodu v hesenském Volkmarsenu, zůstává 35 lidí v nemocnici. Dalších 17 bylo ošetřeno ambulantně. Na Twitteru to uvedla hesenská policie, podle níž je mezi zraněnými také osmnáct dětí. Původní údaje hovořily o třech desítkách zraněných.
25. 2. 2020|

Řidič vjel do lidí v masopustním průvodu úmyslně, uvedla německá policie

Do davu lidí v tradičním masopustním průvodu v hesenském městečku Volkmarsen vjel vysokou rychlostí automobil. Policie se domnívá, že šlo o úmyslný čin, ale nikoli teroristický útok. Hesenské ministerstvo vnitra však uvedlo, že není vyloučeno, že to útok byl. Zraněno bylo třicet lidí, z toho sedm těžce. Server hessenschau.de s odvoláním na policejního mluvčího uvedl, že řidič, který byl zadržen, je 29letý německý občan. Pochází přímo z Volkmarsenu. O jeho motivu není nic známo. Podle informací hesenského ministerstva vnitra není zadržený schopný výslechu, protože je také zraněn.
24. 2. 2020Aktualizováno24. 2. 2020, 22:11|