TÉMA

Vojtěch Chaura

Odvolací soud potvrdil řidiči mustangu za tragickou srážku tři roky vězení

Odvolací Krajský soud v Hradci Králové pravomocně potvrdil tříleté vězení pro Vojtěcha Chauru, který před dvěma lety ve Fordu Mustang zavinil tragickou srážku u Špindlerova Mlýna. Při nehodě v září 2019 zahynul brigádní generál Milan Jakubů, jeho manželka byla těžce zraněna. Podle spisu jel Chaura s mustangem riskantně a před nehodou měl jeho sportovní vůz rychlost až 158 kilometrů v hodině.
20. 4. 2021|

Řidič, který zavinil smrtelnou nehodu s generálem Jakubů, se odvolal

Řidič, který zavinil nehodu, při níž zahynul zástupce ředitele Vojenského zpravodajství Milan Jakubů, se odvolal proti tříletému trestu vězení. České televizi to potvrdil mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové Jan Kulhánek i řidičův advokát David Krofta. K nehodě došlo v září 2019 nedaleko Špindlerova Mlýna. Vojtěch Chaura měl jet těsně před nehodou rychlostí překračující 150 kilometrů za hodinu. Tři roky ve vězení a peněžitý trest mu později uložil Okresní soud v Trutnově.
25. 1. 2021|

Řidič, který měl způsobit tragickou nehodu v Krkonoších, se u soudu omluvil. Jel skoro 160 kilometrů v hodině

Řidič Vojtěch Chaura, který loni v září podle obžaloby způsobil tragickou nehodu mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem, ve čtvrtek u Okresního soudu v Trutnově přiznal vinu. Chaura řídil sportovní vůz Ford Mustang a srazil se v protisměru s protijedoucím autem, v němž zahynul zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, brigádní generál Milan Jakubů. Jeho manželka byla těžce zraněna. Podle státní zástupkyně Dagmar Čevelové jel Chaura s mustangem před nehodou rychlostí až 158 kilometrů v hodině.
10. 9. 2020Aktualizováno10. 9. 2020, 15:52|