TÉMA

Veletrhy

Přibylo přes deset tisíc nakažených, nemocní se mohou registrovat k očkování

Počet potvrzených případů koronaviru v Česku znovu překročil desetitisícovou hranici. V úterý testy odhalily 10 883 nakažených, to je zhruba o 3100 méně než minulý týden. Snížil se také počet hospitalizovaných, v nemocnicích bylo v úterý 8402 lidí s covidem. Chronicky nemocní se mohou od středy začít hlásit k očkování proti covidu-19 přednostně díky kódům od ambulantních specialistů. Přidělovat je mohou například kardiologové, onkologové, diabetologové nebo plicní lékaři.
24. 3. 2021Aktualizováno24. 3. 2021, 19:13|

SeČTeno z Jihočeského kraje: Covid dopadá i na farmáře a veletrhy

I produkci jihočeského mléka a třeboňského kapra ovlivnila koronavirová epidemie. Firmám chybí zahraniční pracovníci, potravináři musí do výroby povolávat své úředníky. Zemědělská výroba se přitom nedá zastavit. S pandemií covidu-19 se celý svět potýká už rok. Její dopady pociťují podnikatelé ve všech odvětvích a ve všech regionech. Těm tuzemským se věnuje pořad České televize SeČTeno.
12. 2. 2021Aktualizováno12. 2. 2021, 17:25|

Kongresy a veletrhy mohou letos ztratit více než 70 procent tržeb. Obracejí se na vládu

Spotřeba, tedy útraty účastníků kongresového, veletržního a eventového průmyslu mohou letos kvůli krizi klesnout o více než 71 procent, propad tak může být přes 100 miliard korun. Vyplývá to ze studie společnosti Economic Impact pro státní agenturu CzechTourism a Českou eventovou asociaci.
31. 8. 2020|

Brněnské výstaviště bude po 60 letech bez strojírenského veletrhu. Pořadatelé zažalují stát

Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV), který je každý rok největší akcí na brněnském výstavišti, se letos neuskuteční. Rozhodlo o tom na svém čtvrtečním jednání představenstvo Veletrhů Brno. Veletrh vynechá ročník poprvé od roku 1959, kdy proběhl poprvé.
25. 6. 2020|

Bez omezení na koupaliště i do zoo. Lidé už nemusí dodržovat rozestupy

V Česku přichází v pondělí 22. června další menší vlna uvolnění protipandemických opatření, která měla zabránit šíření koronaviru. Lidé mohou bez omezení navštěvovat zoologické zahrady nebo koupaliště, nemusí ani dodržovat povinné rozestupy například při návštěvě hradů a zámků. Po třech měsících se povoluje i konání veletrhů, těch se může účastnit až pět tisíc lidí v jeden čas.
22. 6. 2020Aktualizováno22. 6. 2020, 12:27|

Šíření koronavirové nákazy dopadá i na české firmy. Vláda projedná podporu

Česká vláda zvažuje, jak pomoci podnikatelům. Půjde zřejmě o bezúročné půjčky s ročním odkladem, které se budou poskytovat prostřednictvím Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB). Šíření nákazy ve světě má dopad nejen na podniky čekající na zboží z Číny, kde přerušila výrobu řada průmyslových společností. Omezení pociťují i logistické společnosti. A to jak ty, které přepravují zboží mezi Českem a Čínou, tak i ty působící v Evropě. Tuzemské firmy hlásí problémy i kvůli rušení velkých světových veletrhů a konferencí.
8. 3. 2020Aktualizováno8. 3. 2020, 12:35|